Sunday, March 4, 2012

That's bad! £160million worth of Michael Jackson's back catalogue has been stolen


The king of pop: Jackson, pictured in 1999, had his song rights sold to Sony
The king of pop: Jackson, pictured in 1999, had his song rights sold to Sony
In April the details of 77million gamers were stolen after Sony's Playstation Network was hacked. The breach cost Sony £106million and hugely damaged their reputation. 
The attack on the Jackson files occurred shortly afterwards but has not been revealed until now. 
The hack was discovered during routine monitoring of social networking sites, Jackson fan sites and hacking forums. 
On the roster: Olly Murs also had work compromised
On the roster: Olly Murs also had work compromised
A source close to the company said: 'Everything Sony purchased from the Michael Jackson estate was compromised. 
'It caused them to check their systems and they found the breach. There was a degree of sophistication.
'Sony identified the weakness and plugged the gap.' 
The hack has compromised the work of other artists managed by the firm, including songs by Jimi Hendrix, Paul Simon, Olly Murs, the Foo Fighters and Avril Lavigne. 
The source added that the second breach happening so soon after the first 'would have made investors and artists think, 'What other part of Sony isn't secure?''
Last night Sony admitted there had been a security breach and that the Michael Jackson material had been stolen but refused to say how much the hackers downloaded. 
A source within the company said that although the Jackson estate had been told about the hack the company did not have to make the knowledge public as there was no customer data involved. 
They added that computer experts had traced the hack to the UK by examining a 'fingerprint' allegedly left behind. 
The Serious Organised Crime division took up the case and two men appeared in court last week charged with offences under the computer Misuse Act. 
They denied all charges and were remanded on bail.


Read more: http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2110022/Michael-Jacksons-catalogue-stolen.html#ixzz1oAiBTdIw




Michael Jackson's entire back catalogue, including an unreleased collaboration with Will.I.AM, has been stolen by hackers.
The Sony Music archive has been infiltrated by cyber-crooks, who have illegally downloaded more than 50,000 digital files.
Record company bosses paid $250 million (£156 million) to Jackson's estate in 2010 for the catalogue, including unheard material from studio sessions when the superstar recorded Off The Wall, Thriller and Bad.
A source tells Britain's Sunday Times, "Everything Sony purchased from the Michael Jackson estate was compromised.
"It caused them to check their systems and they found the breach. There was a degree of sophistication. Sony identified the weakness and plugged the gap."
The haul is also said to include a duet with the late Freddie Mercury and Black Eyed Peas rapper will.i.am.
The attack was discovered weeks after hackers targeted Sony's PlayStation Network in April (11), but was only confirmed by a Sony Music representative on Saturday (03Mar12).




11 comments:

Unknown said...

sa nteleg ca e vorba de catalogul ala valoros, pentru care MJ AVEA DREPTURI DE AUTOR, SAU E VORBA DOAR DE CANTECELE NELANSATE?

Al said...

nu e catalogul Beatles, ci cred ca numai melodii ale lui MJ, dintre care material nelansat cu wiil.i.am si din perioada Off the wall, Bad si Thriller

Unknown said...

Întregul catalog muzical Michael Jackson, a cărui valoare depăşeşte 250 de milioane de dolari, a fost furat, după ce a fost descărcat de pe internet de piraţii cibernetici, au confirmat, duminică, reprezentanţii grupului Sony Music.

Grupul Sony Music se confruntă astfel cu cea de-a doua problemă majoră de securitate a datelor sale informatice în mai puţin de un an, după ce piraţii cibernetici au sustras din fişierele sale cântecele nelansate ale starului american, potrivit dailymail.co.uk.
Potrivit tabloidului Daily Mail, piraţii cibernetici au descărcat peste 50.000 de fişiere muzicale, ce valorează peste 250 de milioane de dolari, în cadrul celui mai amplu atac cibernetic organizat vreodată asupra unei companii muzicale.
În urmă cu un an, grupul Sony Music a plătit 250 de milioane de dolari pe drepturile de exploatare pe o perioadă de şapte ani a pieselor lui Michael Jackson.

Contractul semnat cu fondul care administrează averea megastarului prevede lansarea a 10 albume, ce vor conţine inclusiv materiale datând din perioada sesiunilor de înregistrări, produse din perioadele în care Michael Jackson înregistra în studio unele dintre cele mai cunoscute albume ale sale.
Cântăreţul american, care a murit în iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, a înregistrat numeroase duete - ce nu au apucat să fie lansate pe piaţă - cu o serie de artişti de seamă, precum Freddie Mercury şi rapperul Will.i.am, membru în grupul Black Eyed Peas.
În aprilie 2011, datele personale provenind de la peste 77 de milioane de pasionaţi de jocuri au fost furate, după ce site-ul Sony's Playstation Network a fost atacat de piraţii cibernetici. Acest atac a provocat grupului Sony pagube financiare de peste 168 de milioane de dolari şi i-a afectat serios reputaţia.
Atacul produs asupra fişierelor muzicale din catalogul Michael Jackson s-a produs la puţin timp după aceea, dar informaţia a fost făcută publică abia în martie 2012.
O sursă apropiată grupului Sony a precizat: "Tot ce a cumpărat Sony de la fondul care administrează averea lui Michael Jackson a fost compromis. Acest furt i-a determinat să îşi verifice sistemele informatice şi au descoperit breşa. Felul în care au pătruns în sistem prezenta un anumit nivel de sofisticare. Sony a identificat partea slabă a sistemului său de protecţie şi a acoperit imediat acea breşă".
Atacul cibernetic a compromis şi cataloagele muzicale ale altor artişti aflate în posesia grupului Sony, vizând inclusiv piese lansate de Jimi Hendrix, Paul Simon, Olly Murs, Foo Fighters şi Avril Lavigne.
În noaptea de sâmbătă spre duminică, reprezentanţii grupului Sony au recunoscut existenţa unei breşe în sistemele informatice ale grupului, ca şi furtul unor piese compuse de Michael Jackson, dar au refuzat să spună cât de mult au furat piraţii cibernetici din acele fişiere.
Potrivit unei surse din grupul Sony, atacul cibernetic a fost efectuat din Marea Britanie. Potrivit aceleiaşi surse, divizia de combatere a infracţionalităţii pe internet s-a ocupat de acest caz şi, săptămâna trecută, doi bărbaţi au fost aduşi în faţa unui tribunal american. Ei au negat toate acuzaţiile şi au fost eliberaţi pe cauţiune.
Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, în urma unei "intoxicaţii grave" cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale şi în clinicile medicale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray.
Găsit vinovat de ucidere involuntară, medicul Conrad Murray a primit pedeapsa maximă la sfârşitul lunii noiembrie, fiind condamnat la patru ani de închisoare. Potrivit presei americane, Conrad Murray ar putea fi însă eliberat după ispăşirea a doi ani din această pedeapsă, din cauza supraaglomerării sistemului penitenciarelor din statul California.

Al said...

au dat-o in bara astia de la Sony, pfff

pauliuc stela said...

Parca e blestemul lui MJ dupa moarte ptr ca Sony sa aibe de suferit, daca ne gandim la rece, dar are de suferit si copii lui ca pierd foarte multi bani in urma pirateriri cu muzica lui va dati seama ce iese... eu nu stiu ce a fost in capul alora pana la urma tot ii gasesc , doar asa ca sa faca rau sau sa se dea destepti...

Unknown said...

O stire preluata de BBC, The Guardian si CNET confirma ca in tevatura de anul trecut cu evenimentele de tip hacking care au dus la caderea retelei PlayStation Network, Sony a pierdut totusi ceva informatii pretioase.

Oficiali ai companiei au confirmat in aceste zile pentru prima oara ca o parte importanta din colectia de 50.000 de piese Michael Jackson (care continea si material nepublicat) a fost furata in aceesi perioada cu atacul amintit mai sus. In 2010 respectiva colectie i-a costat pe cei de la Sony 250 de milioane$, suma platita fondului Michael Jackson pentru drepturile de comercializare a respectivului continut pe o perioada de 7 ani. Primele piese din colectie au fost facut publice odata cu lansarea albumului Michael in acelasi an. Decedat in 2009 la varsta de 50 de ani, Michael Jackson a inregistrat dueturi cu diversi artisti, incepand de la Freddie Mercury si mergand pana la Will.I.Am. In respectivul caz de hacking care a pus pe butuci intreaga retea timp de o luna, doar 2 persoane au fost momentat arestate: James Marks de 26 de ani si James McCormick de 25 de ani din Daventry, respectiv Blackpool, Anglia. Desi acestia isi sustin nevinovatia, procesul va incepe in ianuarie 2013.

Ramane sa vedem daca in cateva luni nu vom afla ca si melodii originale de la Foo Fighters, Avril Lavigne sau Olly Murs nu au fost furate in aceeasi perioada. Nu de alta, dar se aflau pe acelasi server.

Unknown said...

important e ca melodiile exista...ei doar le-au copiat, nucred ca le-au luat de tot

Al said...

le-au copiat, acum sa vedem dc vor exista ´´scurgeri´´ pe net
Sony a platit 250 mil dolari pt ele si sa vezi ca se trezesc cu piesele pe net, pff

Unknown said...

http://www.express.co.uk/posts/view/306401/La-Toya-Jackson-insists-it-s-not-King-of-Pop-on-Michael-album

Al said...

se invart in jurul cozii, ba e , ba nu e
Cascio a zis ca erau neterminate, de aia nu suna cum stim noi, dar poate nu spune adevarul...

Unknown said...

,,much to soon" chiar ca e el...nu putea sa i le cante pe toate lui Paris...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...