Wednesday, August 31, 2011

Un film minunat, unul dintre preferatele lui Michael-,,Totul despre Eva"



Lisa-Marie Presley spunea intr-un interviu ca obisnuiau sa se uite impreuna la acest film din 1950 cu Bette Davis in rolul principal.


All about Eve

Desi respinsa de studiouri timp de patru ani, combinatia între scenariu sarcastic si cinic, semnat de însusi Mankiewicz, si o distributie de zile mare s-a dovedit a fi un succes colosal. Cu 14 nominalizari la Oscar, o cifra-record pentru acea vreme, filmul a câstigat sase distinctii - inclusiv pentru cel mai bun film, cel mai bun actor în rol secundar (George Sanders), pentru regie sau scenariu.

Nominalizate la prestigioasele premii au fost si Bette Davis, Anne Baxter, Celeste Holm si Thelma Ritter, stabilind astfel un record - cele mai multe personaje feminine dintr-un film nominalizate la Oscar.Filmul incepe cu imaginea unui trofeu, „cel mai inalt din cate a cunoscut teatrul", iar tânara si gratioasa actrita Eve Harrington (Anne Baxter) tine un discurs de multumire în fata colegilor sai. Evocând evenimente trecute, Addison DeWitt (Sanders) începe relatarea adevaratei povesti a acestui succes.

Bette Davis este Margo Channing, o actrita de pe Broadway, care are în jur de 40 de ani. Ea o ajuta pe Eve, admiratoare înfocata a sa, care este marcata de o viata aspra. Asistenta lui Margo, Birdie (Ritter), este prima care vede, dincolo de suspinele fetei, adevarata fata a Evei: „Ce poveste! Mai lipsea sa o atace câinii pe strada si aveam tot tacâmul complet".

Eve rasplateste încrederea lui Margo, patrunzând miseleste în viata personala si profesionala a idolului sau. O minte pe prietena cea mai buna a lui Margo (Holm), îl seduce pe fidelul, dar singuraticul sau critic (Sanders) si încearca în van sa îi fure logodnicul, pe Bill (Gary Merrill, în viata reala sotul lui Davis).

Tanara si necunoscuta, la acea vreme, Marilyn Monroe are o aparitie scurta, dar memorabila, la bratul lui DeWitt, la petrecerea lui Margo, aceeasi unde gazda spune faimoasa replica: „Puneti-va centurile, va fi o noapte foarte agitata".

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...