Wednesday, June 6, 2012

Artisti renumiti mentin secretul Michael Jackson. La ce surprize sa ne mai asteptam



S-au gandit oare vreodata fanii lui Michael Jackson ca idolul lor fragil, timid si exceptional de talentat a reusit sa le evidentieze, precum un magician, cea mai personala si mai bine ascunsa calitate a sufletelor lor, dragostea? Dragostea pentru tot ceea ce este viu, pentru fiecare om, pentru frumos, pentru copii, dar si dragostea pentru cultura, educatie, pentru valorile familiei.

Dragostea astfel etalata a fost la fel de pretioasa atat pentru fani, cat si pentru Michael: pe fani i-a umanizat prin sensibilitate, i-a facut mai receptivi si mai intelepti, iar pe Michael l-a facut mai puternic, mai increzator, mai prolific in munca sa creativa, mai dedicat si mai recunoscator "celor mai minunati fani de pe Pamant". De aceea, celebra sa expresie de la inceputul concertelor, "... va iubesc din adancul sufletului meu", nu este doar o vorba in vant. Se spune ca persoanele care ne-au fost dragi in timpul vietii lor traiesc si dupa ce "au disparut" din existenta noastra, atata timp cat ne mai amintim de ele. Sunt aproape trei ani de cand ne tot amintim de Michael... 
In iunie 2009, pe oglinda din baia sa, Michael a lasat un mesaj scris: "Dragoste si niciodata violenta / Sunt un magnet pentru miracole / Amintiti-va ca vom avea un viitor frumos... This is it" 




Amintit la Jocurile Olimpice 2012



Acum, lumea intreaga se pregateste cu seriozitate si emotie pentru Jocurile Olimpice de la Londra, iar ceremonia aprinderii flacarii olimpice si traseul pe care este purtata de personalitati sportive sau artistice, pana la destinatia finala, sunt urmarite de milioane de telespectatori. Intre personalitatile desemnate sa poarte flacara a fost ales si cantaretul si compozitorul de muzica pop Will.I.Am. A participat la aceasta ceremonie avand numarul 109 si, in timpul alergarii, a oprit pentru putin timp coloana si a executat pasii de dans din "Moonwalker". Interesant, nu? Si mai interesant este numarul de participant al lui Will.I.Am: 109, pentru ca, in interpretarea stiintei GE matrix, are semnificatia "King of Pop". 




Promisiuni tulburatoare



Si totusi, intr-o postare recenta pe Twitter, Will.I.Am spunea: "... cat de curand, secrete importante vor iesi la lumina ? secrete care nu pot fi postate sau spuse, pentru moment". Ca purtator al flacarii olimpice, Will.I.Am a declarat presei: "Eu si Michael am fost prieteni foarte apropiati si de aceea cred ca el ar fi foarte mandru de mine, pentru ca am purtat torta si pentru ca am marcat acest fapt prin executarea pasilor de dans din "Moonwalker"". 




Mesaj de pace



O alta initiativa care insoteste manifestarile dedicate Jocurilor Olimpice 2012 este lansarea programului "Imaginati-va pacea", program adresat tinerei generatii din intreaga lume. Este un program educational complex si atractiv, care incearca sa familiarizeze tinerii cu spiritul olimpic si cu notiunea de sorginte antica a "Armistitiului Olimpic International", ceea ce poate fi considerat un "remake" al unei frumoase povesti. Povestea antica a Armistitiului incepe concomitent cu debutul Jocurilor Olimpice, iar echivalentul in limba greaca al cuvantului "armistitiu" este "ekeicheria" (ceea ce inseamna "a strange mana cuiva"). Acest armistitiu era anuntat inaintea si in timpul Festivalului Olimpic (cum se numeau Jocurile Olimpice la inceputurile lor). Si in Antichitate existau conflicte si doar prin acest armistitiu se puteau asigura atat desfasurarea in siguranta a competitiilor sportive, cat si accesul spectatorilor. Armistitiul era acceptat de toata lumea si consta in incetarea oricaror conflicte sau razboaie, in interzicerea purtarii armelor, in incetarea practicilor care ar fi putut tulbura desfasurarea in conditii bune a jocurilor. Nu avansam ideea ca Jocurile Olimpice 2012 ar reprezenta intr-un procent semnificativ materializarea unor idei sau imagini din "This Is It". Nu credem ca i-ar trece prin gand lui Michael sa revina intr-o astfel de imprejurare. Dar in luxul si unicitatea evenimentelor care compun ansamblul Jocurilor Olimpice 2012 pluteste o adiere de parfum "Bal a Versailles", preferatul lui Michael. Exact cum povesteau balerinii din "This Is It": "... aparitiile la repetitii ale lui Michael erau anuntate de... efluviile unui parfum inconfundabil, ... parfumul preferat al artistului". 




Poem cu semnificatii secrete



Cam la un an de la disparitia lui Michael a circulat pe net un poem inedit scris de el, numit "Sunt frumos": 
"Sunt o persoana 
noua acum... Frumoasa... 
Care stie... secretele 
Gata sa mute muntii in tot 
ceea ce face 
Cel Vechi a ramas in urma mea... dar va merge mai departe Cel Nou".

2 comments:

Unknown said...

frumos...i am dat acolo coment ca ala nu e poem...vrea si ea sa mentina interesul...asta e f bine...

Al said...

mda,tot hoax, unde sa revina fratilor??? nu mai zic nimic...
nu, cum sa ne gandim noi, fanii, la dragoste, dimpotriva, pt noi Michael e numai dans si muzica, pffffffffffffffffff
normal ca dragoste, ca doar din 2009 am facut cate ceva in numele acestui cuvant, in fine...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...