Sunday, June 17, 2012

Concertul lui Michael Jackson tratat ca un eveniment planetar


În momentul în care s-a aflat despre venirea lui Michael Jackson la Bucureşti, pentru un concert pe stadion, Ion Cristoiu a decis ca ziarul Evenimentul zilei să trateze subiectul aşa cum ar face-o un mare cotidian occidental.

MICHAEL JACKSON 

Sursa: REUTERS
1


Era august 1992. L-a desemnat pe Gheorghe Voicu, redactor şef adjunct, să se ocupe de coordonarea unei echipe de reporteri şi zilnic să apară ştiri despre starul pop. Aşa se face că românii au început să afle totul despre Michael Jackson, despre cariera lui, despre familie, despre fani şi pregătirile pentru marele concert de la Bucureşti.
Evenimentul zilei a fost, cu această ocazie, promotorul marketingului de presă. Zi de zi, în discuţiile din şedinţa de sumar se năşteau noi idei de promovare a acţiunii. S-a creat un talon ce apăra zilnic în pagina de Vedete, iar cititorii care doreau să participe la o tombolă cu bilete la concert trebuia să răspundă la o întrebare. A avut atât de mare succes această iniţiativă, atât de mulţi tineri trimiteau plicuri sau sunau în redacţie încât Gheorghe Voicu (dreapta) a creat un fan club Michael Jackson. Pe fondul acesta de entuziasm general s-a prins în horă şi preşedintele Ion Iliescu. 

În ziua concertului de pe Stadionul Naţional (fostul "Lia Manoliu") – pe 30 septembrie 1992, nu pe 29 – starul pop a fost primit ca un şef de stat. Biletul costa 10.000 de lei, în condiţiile în care un salariu bun era de 70-80.000 lei. Pentru acest eveniment, toată lumea s-a pregătit la cele mai de sus standarde. Poliţia, SPP-ul şi Jandarmeria au fost în linia întâi. 

La concertul din 29 septembrie, 
MICHAEL JACKSON, păzit de generalul NIŢU
Concertul lui Michael Jackson la Bucureşti este aşteptat cu mare interes nu numai de fanii starului, ci şi de Poliţia Capitalei. Cu un eveniment de asemenea proporţii, poliţiştii bucureşteni nu s-au mai confruntat. Planul de măsuri, menit să asigure buna desfăşurare a concertului, este minuţios gândit de pe acum şi el va angrena mii de poliţişti din Capitală şi din teritoriu. Şeful acestei dificile operaţiuni este comandantul poliţiştilor Capitalei, general maior Niculae Niţu. Domnia sa, împreună cu doi colaboratori, va pleca la Viena pentru a studia planul de măsuri aplicat de poliţiştii de acolo la ultimul concert din Viena al lui Michael Jackson. Ţinînd cont de faptul că această acţiune va avea loc imediat după terminarea alegerilor- altă acţiune de amploare în care Poliţia deţine responsabilităţi marinu avem de ce să-i invidiem pe poliţişti pentru participarea lor la concert.
MIREL CUREA


Ion Cristoiu le-a dedicat starului pop și președintelui Iliescu un editorial acid


Citiţi mai mult: Concertul lui Michael Jackson, tratat ca un eveniment planetar - Actualitate > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/concertul-lui-michael-jackson-tratat-ca-un-eveniment-planetar-986670.html#ixzz1y4PN6Kye 
EVZ.ro 

1 comment:

Al said...

imi amintesc putine din amploarea vevenimentului, dar ce stiu sigur este ca ne doream ff tare sa dea mai repede concertul la televizor, ne-am uitat fara sa miscam toti de la bloc, a fost frumos, mi-a ramas in minte desi eram copil, a fost de neuitat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...