Thursday, August 18, 2011

Interviu cu Marcel Avram





Legătura lui Michael Jackson cu Romania nu e reprezentată doar de cele două concerte pe care le-a susţinut la noi in ţară. Megastarul a fost bun prieten cu impresarul roman Marcel Avram, cel care, în 20 de ani, a organizat în jur de 200 de concerte în lumea întreagă pentru Michael. Despre relaţia lor şi dispariţia regelui muzicii pop am vorbit chiar cu Marcel Avram.
Libertatea: Cum aţi primit vestea morţii lui Michael?
Marcel Avram: Nu-mi vine nici acum să cred că Michael nu mai e! Urma să ne vedem la Londra, cam într-o săptămână, înaintea concertului său de aici. A rămas un mare gol prin dispariţia lui. Mă uitam la tv şi nimeni nu mai pomeneşte acum de război, de Irak sau de foamete. Toată planeta vorbeşte numai de trista dispariţie a lui Michael Jackson.
Când aţi vorbit ultima oară cu el?
În urmă cu două-trei luni ne-am văzut în Los Angeles.
Cum vi s-a părut, care era starea lui psihică?
Era foarte bucuros că va fi din nou pe scenă. Când am vorbit ultima oară cu el, deja începuse repetiţiile pentru concertele sale.
Credeţi în varianta sinuciderii cu medicamente?
În nici un caz. Michael a iubit viaţa, nu s-ar fi sinucis. Acestea sunt zvonurile unor răutăcioşi. El trebuia să ia pastile, calmante, pentru că avea dureri mari de cap. În 1984 a avut o operaţie, după ce îi luase părul foc, şi de atunci a rămas cu acele dureri de cap insuportabile. Michael nu a luat niciodată droguri, nu a băut, nu a fumat.
Care e cea mai frumoasă amintire ce vă leagă?
Ooo, sunt foarte, foarte multe! Îmi aduc aminte că, la un concert, parcă în Bangkok, nu am avut escortă de poliţişti de la scenă la hotel şi atunci ne-am urcat amândoi într-o maşină de salvare şi am plecat. Michael râdea atât de tare, că se ţinea de burtă. Altădată, am ajuns în Papua-Noua Guinee, undeva în mijlocul junglei, şi au venit spre el oameni cu tot felul de oase în nas. L-au recunoscut, iar el a fost foarte încântat.
Cântăreţul a ţinut să vină şi a doua oară în România
Când l-aţi cunoscut?
În 1974, când el era în The Jackson 5. Ne-am împrietenit imediat. Am făcut în jur de 200 de concerte cu el.
Printre care şi cele din România...
Da. După primul spectacol din România, el a vrut să mai vină şi a doua oară, atât de mult i-a plăcut. Şi asta, în condiţiile în care pentru concertele de aici nu am câştigat bani.
Dar aţi fost şi certaţi, când l-aţi dat în judecată pentru recuperarea unor bani...
Am uitat toate certurile. L-am dat în judecată, a plătit şi lucrurile au decurs ca înainte între noi.
Veţi merge la înmormântarea lui?
Încerc. Vreau să fac tot posibilul să ajung săptămâna viitoare în America, la funeralii.
Credeţi că va mai exista un alt Michael Jackson în muzică?
Nu există alt Michael Jackson. Timpurile s-au schimbat, la fel şi muzica. Era un geniu al muzicii.
S-au certat de două ori
Neînţelegerile dintre Michael Jackson şi producătorul de origine română au apărut în anul 2002, când Marcel Avram l-a dat în judecată pe cântăreţ, pentru că acesta nu s-a prezentat în 1999 la două concerte, la Sydney şi la Honolulu. Marcel Avram a declarat, la vremea respectivă, că anularea spectacolelor i-a adus pierderi de 10 milioane de dolari. Decizia tribunalului din Santa Barbara l-a obligat pe Michael, în martie 2003, să scoată din buzunar 5,3 milioane de dolari. Ulterior, cei doi s-au împăcat, însă, în 2005, Jackson a fost cel care a deschis un nou proces, susţinând că românul nu a respectat câteva clauze contractuale.

Un chelner român, care l-a servit pe regele muzicii pop: «A vrut să cumpere Palatul Snagov» Mihai Sima e unul dintre românii care s-au aflat în apropierea starului muzicii pop, Michael Jackson, când acesta a concertat pentru prima dată la Bucureşti, în anul 1992. Mihai, ospătar la acea vreme, a avut ocazia să-l servească pe Michael şi echipa sa la Palatul Snagov, unde “regele” a fost cazat.

Deşi el venea doar cu tava cu mâncare pe care o înmâna bodyguarzilor, care o duceau în încăperea starului, românul a povestit, pentru postul de radio Europa FM, că a avut ocazia să intre în contact cu Michael, când regele muzicii pop l-a rugat să îi aducă lapte şi banane înaintea concertului. Mai mult, bărbatul a povestit că starul pop îşi acoperea de fiecare dată faţa cu părul, când ieşea din camera sa. Mihai Sima a precizat că l-a frapat timiditatea starului. “Era foarte iubit de cei din staff-ul lui: cei mai mulţi erau veri sau prieteni şi se purtau cu el foarte delicat, “de parcă era Dumnezeul lor”. “Părea puţin rupt de realitate, el nici măcar nu ştia câţi bani avea, pentru că, la un moment dat, l-a întrebat pe un consilier din staff- ul lui dacă are suficienţi ca să cumpere Palatul Snagov, unde era cazat”, a povestit Mihai pentru postul de radio Europa FM. El a mai declarat şi că a fost surprins de faptul că regele muzicii pop şi-a adus cu el, în România, tot felul de jocuri electronice.

Camerista de la Snagov: «A venit cu un băieţel negru»
Doamna Ana (foto) era, în anul 1992, cameristă la Palatul Snagov. Ea a povestit, pentru Ştirile PRO TV, că Michael nu a venit singur în România. “A fost cu un băieţel negru. Cred că avea în jur de 11 - 12 ani. Se juca cu el pe aici”, povesteşte femeia. Ea îşi aminteşte că a fost uimită de cât de alb era la faţă Michael Jackson. “Era foarte alb. Mi-a dat, la un moment dat, câteva haine să i le spăl şi abia atunci am observat că erau murdare de fard la gât”, a încheiat fosta cameristă

Read more: http://h3llknight.blogspot.com/2009/06/michael-jackson-avea-dureri-mari-de-cap.html#ixzz1VO63aCHm


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...