Friday, June 1, 2012

Michael Jackson continua sa existe prin ideile sale


Prezentarea cronologica a unor evenimente care au urmat datei de 25 iunie 2009 nu poate cuprinde doar noutati, pentru ca au trecut aproape trei ani de atunci. Stirile vechi sau noi trebuie ordonate intr-o cronologie, pentru a percepe mai bine ansamblul ciudateniilor. In filmul "This Is It" regizorul spune in cadrul repetitiei, referindu-se la "omul de lumina": "... si, segment dupa segment, Michael va fi descoperit...". Asa este!

Mesajele explicite ale acestui film-document reprezinta segmentele unui ansamblu, alaturi de declaratiile de presa ale grupului restrans de prieteni care sunt in cunostinta de... cauza si de spectacolele Cirque du Soleil sau de melodiile albumului "Michael". Toate reprezinta segmentele unui intreg. Intregul acesta poarta numele Michael Jackson. 
Recent, tabloidul "TMZ" a avut doua postari interesante. "Pirueta Dificila" este al patrulea album de studio al cantaretei Anastacia. Acesta a fost realizat impreuna cu Rodney Jerkins, un colaborator apropiat al lui Michael. 
Daca ar fi un nou mesaj pentru fani, ceva de citit printre randuri, acesta ar putea spune ca este de neinvins si ca se lupta in continuare pentru mostenirea sa. 
A doua postare "TMZ" aduce precizari legate de numele cantaretei: Anastacia provine din limba greaca si este un prenume masculin care se da de obicei baietilor nascuti in luna decembrie sau in preajma Pastelui ortodox. In limba greaca, "Anastacia" inseamna renastere. Tabloidul TV adauga si alte amanunte interesante, dintr-o declaratie a cantaretei: "... la inceputul carierei mele, vorbind cu Michael Jackson si ascultand cuvintele sale pline de bunatate si incurajare, am reusit sa-mi depasesc toate intentiile si nesiguranta unui debutant si astfel, datorita lui, m-am hotarat sa-mi incep cariera. In cele 30 minute, cat a durat conversatia cu Michael, am invatat tot ceea ce am facut ulterior, pentru ca el mi-a spus sa fiu mereu eu insami si sa fac lucruri de care sa nu imi fie jena mai tarziu, pentru ca toate celelalte aspecte ale unei vieti de artist vor veni firesc, de la sine. 
James Cameron, fascinat de ideile megastarului

Joe Jackson a lansat linia de parfumuri "Jackson Perfumes" si un magazin specializat situat la 7 mile de Town Square Mall. In acelasi timp, tot la 7 mile de o importanta capitala pentru omenire se desfasoara expeditia lui James Cameron (regizorul care a realizat peliculele "Titanic" si "Avatar") in Groapa Marianelor, din Oceanul Pacific. Pregatirile au durat 7 ani, iar dotarea tehnica si colectivul de specialisti mobilizati pentru aceasta expeditie vor duce la importante descoperiri stiintifice din punctul care are cea mai mare adancime de pe Pamant. Dupa cum se stie, James Cameron este implicat in multe fundatii internationale care-si propun demersuri sustinute pentru conservarea oceanelor. El este, insa, implicat si in proiecte artistice de anvergura: de curand a devenit producator executiv al turneului mondial al Cirque du Soleil 3D (spectacol al carui scenarist si regizor este Andrew Adamson, autorul filmului "Shrek"). Si tot James Cameron a fost implicat prin firma sa, "Digital Domain", in spectacolul de "aducere la viata" a cantaretului Tupac, sub forma unei holograme. 
A incurajat-o pe Anastacia

Una dintre melodiile albumului Anastaciei se numeste "Defeated" ("Invinsa"), iar textul ne spune in finalul sau: ".../ As putea spune ca m-am simtit violata sufleteste / Chiar daca asta suna a cliseu / As putea spune ca cineva m-a lovit pe la spate incercand sa-mi omoare sufletul / Chiar nu mai pot suporta toate acestea / Am obosit sa ascult mereu aceleasi refrene / ... Si s-ar putea sa-mi doresc sa dispar / Doar pentru ca imposibilul exista / ...Trebuie doar sa crezi / Ca sa obtii ceea ce-ti doresti / ...". 
Credeti sau nu

Toate aceste implicari ale lui James Cameron in proiecte importante, cu tehnici de ultima ora, au elemente de decor, detalii de scenariu, idei de protejare urgenta a mediului etc. tulburator de asemanatoare cu activitatile si creatiile lui Michael. Catre finalul filmului "This Is It", Michael ne spune: "Avem patru ani ca sa facem ceea ce trebuie ", "... sa aducem omenirii trezirea si speranta". 
Tot ceea ce s-a intamplat, in cei aproape trei ani de la disparitia lui Michael, in domeniul artistic, dar si in ceea ce priveste salvarea Pamantului si a copiilor defavorizati are o legatura tulburatoare cu preocuparile de-o viata ale artistului. Ca si cand, din spatele unei cortine, un om isi continua materializarea unei viziuni la nivel planetar ? o viziune benefica si revolutionara, care ne priveste pe noi toti.

1 comment:

Al said...

da, frumoase ganduri, proiecte importante care iau forma, insa asta e un fel de hoax, Michael este cu noi, dar spiritual, fizic din pacate nu :(, asta e adevarul

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...